АВЕРС-ФІЛЬМ
РЕАЛЬНЕ УКРАЇНСЬКЕ ВЕСІЛЛЯ

Форма входу

Головна » 2009 » Серпень » 25 » Монтажна техніка. Налаштування монтажного комп'ютера.
10:19 PM
Монтажна техніка. Налаштування монтажного комп'ютера.
Все нижчеописане є ні чим іншим як моїм особистим ІМХО, ви маєте право доповнювати / прибирати / оскаржувати ті чи інші пункти. Я не несу ніякої відповідальності за збої, які виникли внаслідок неправильного сприйняття того чи іншого пункту, відключення сервісу або ж видалення тієї чи іншої гілки реєстру.
Крім цього я не претендую на авторство, тому що щось було взято мною з книжок, щось із всесвітньої павутини, щось із як російських, так і англомовних форумів, а щось є результатом особистого досвіду.  З огляду на те, що не всі користувачі можуть собі дозволити мати більше 3-х фізичних (саме фізичних - один диск як єдине ціле, а не логічних - один фізичний диск розбитий на кілька логічних) жорстких дисках протягом всього керівництва будуть деякі застереження. Обумовлено це тим, що при відеомонтажі рекомендується не розбивати жорсткі диски, а мати як мінімум три фізичні жорсткі диски. Навіщо і чому, більш детально, ми поговоримо далі. Перейдемо безпосередньо до самого процесу.
 
Для виконання даного завдання нам знадобиться програмне забезпечення:
1) Дискові утиліти для роботи з жорстким диском, такі як Acronis Disk Director Suite (або ж тільки його малу версію що часто випускаються під назвою Partition Expert), або ж Norton (колишній PowerQuest) Partition Magic, які допоможуть нам відформатувати наші жорсткі   диски. Чому я рекомендую форматувати та розбивати саме цими програмами, а не використовувати вбудовані можливості ОС WindowsXP? Тому, що вони працюють безпосередньо через контролер (практично на так званому «низькому рівні»), при цьому їм все одно, за RAID'ом диски чи ні, а при форматуванні вони створюють, на мій погляд, більш точну та правильну файлову таблицю. З особистого досвіду варто додати те, що колись у мене була проблема з одним з жорстких дисків, свого часу відформатованого вбудованими засобами ОС Windows - навіть після повного форматування через кілька днів ОС чомусь думала що на диску є биті кластери. Проблема зникла після того, як я відформатував диск за допомогою Partition Expert'а. Не подумайте, що він просто закрив ці «биті» сектори - з тих пір цей диск був відформатований вже не один раз за допомогою Windows - проблема так і не спливла, Висновки робіть самі

* Примітка - Абсолютно нові (щойно куплені) жорсткі диски я дуже рекомендую відформатувати даними утилітами, але якщо їх під рукою немає, і форматування доведеться зробити вбудованими засобами ОС Windows - НІКОЛИ не робіть швидке форматування нових жорстких дисків!

2) ОС WindowsXP Professional не нижче SP-1. Зламана чи Корпоративна - вибір за вами, при цьому від себе додам (якщо хто не в курсі або призабув) - я противник крек, тому що вважаю, що завжди можна знайти або серійник, або безкоштовний замінник тієї чи іншої програми. Кряками я користуюся в крайньому випадку, але от щоб ламати Ось - тут вже вибачте, ІМХО, це перекрутив - можна при бажанні знайти корпоративну версію ОС WindowsXP Professional (при цьому в природі існує і Руська, локалізована, корпоративна версія WindowsXP Professional SP-2) , після установки якої просто поставити MUI і вона стане практично повністю «російською».
Тепер про SP-1 Vs SP-2. У мережі ось уже більше року йде глобальна війна, ставити чи не ставити SP-2. Давайте скажемо ... хто-небудь з вас задумувався які саме оновлення увійшли в SP-2? І хто-небудь з вас, зайшовши на сайт WindowsUpdate коли-небудь вчитувався в усі описи так званих «критичних» оновлень? Поспішу охолодити запал затятих прихильників SP-1 Only! Другий сервіс-пак, так само як і всі критичні оновлення на 99% складається з «Критичних оновлень системи безпеки». Що це означає? А це означає тільки те, що призначені вони для латання мережевих  дірок, і до роботи ОС в цілому, так само як і її стабільності, ніякого відношення не мають. Вчитайтеся в описи цих латочок - «з огляду на проломи в безпеці» ... «... дозволяє зловмисникові ...». Крім усього іншого, хто-небудь знає його повне ім'я (повна назва другого пакету оновлень для операційної системи WindowsXP codename Whistler)? А називається він, по батькові, не інакше як Microsoft Windows XP Service Pack 2 with Advanced Security Technologies. Висновки робіть самі. Я використовую WindowsXP Professional SP-2 з моменту виходу такої, і ніколи ще не стикався з якими-небудь проблемами, прямо або побічно пов'язаними з SP-2. Крім цього, у мене не встановлено жодного критичного оновлення, що вийшов з моменту установки ОС, тому що комп'ютер, призначений для монтажу, у мене в Інтернет не ходить. До речі - ще одним плюсом у бік WindowsXP SP-2 є те, що вже багато хто переходить на роботу з HDV відеокамерами, для роботи яких потрібна наявність D-VHS драйверів, а вони є лише в SP-2.
3) Останні, найсвіжіші, драйвера для материнської плати, відеокарти і всіх інших пристроїв. При цьому  не надійтесь на Drivers.cab архів Windows, тому що там містяться урізані версії драйверів, які не завжди працюють коректно. Крім усього іншого, хто, як не виробник знає як правильно має працювати той або інший пристрій.
4) Driver Cleaner Pro - програма, що дозволяє коректно видаляти драйвера з системи, при цьому всі драйвера видаляються як фізично, так і витираються з системного реєстру. Я рекомендую використовувати цю утиліту якщо ви збираєтеся встановити оновлену версію драйверів, наприклад, для вашої відеокарти. Спочатку за допомогою Driver Cleaner'а витріть старий, перезавантажте, а потім вже встановлюйте новий. Справа в тому, що не завжди, навіть при використанні вбудованого анінсталлера, драйвера видаляються коректно - дуже часто в реєстрі залишаються непотрібні гілки. Програма має російський інтерфейс, так що, думаю розібратися в ній вам буде не важко.
5) XP Tweaker - назва говорить сама за себе - Програма настройки, оптимізації і захисту WindowsXP, Включає декілька опцій призначених спеціально для російських версій ОС. Можливість охорони налаштувань у файлі для наступного швидкого налаштування системи або настройки системи на декількох комп'ютерах. Має докладну довідкову систему про всі наявні параметри, і володіє російським інтерфейсом.
6) Acronis TrueImage або ж Norton Ghost (Paragon Drive Backup) або будь-яка інша аналогічна програма) - програми що дозволяють в кінці установки створити образ - точну копію налагодженої системи.

II Програми на смак (нижченаведений список є тільки підбіркою автора)
1) ACDSee - найкращий (на мій погляд) переглядач графічних файлів.
2) LightAlloy - мультимедіа відео та аудіо плеєр. Має невеликий розмір і оптимізований для швидкого запуску і мінімального завантаження системи. Програма має російський та український інтерфейс, проста в управлінні, але містить безліч додаткових налаштувань. Для роботи потрібна наявність DirectX 8.0 або вище. Я використовую його лише для перегляду відео або ж прослуховування AC3 звуку.
3) WinAMP - мультимедіа відео та аудіо плеєр. Так само як і LightAlloy має невеликий розмір і оптимізований для швидкого запуску і мінімального завантаження системи і містить безліч додаткових налаштувань. Мною використовується тільки для прослуховування аудіо файлів.
4) PowerDVD - Могутній DVD плеєр, який теж можна (і потрібно) віднести до програм з розділу Must Have. Відмінною рисою даного DVD плеєра є те, що він емулює стаціонарні DVD плеєри (саме DVD, а не різного роду DivX сумісні), тому при використанні PowerDVD для попереднього перегляду ваших кінцевих DVD дисків, неважливо, у якій програмі вони зроблені, плеєр відразу повідомить про ті чи інші несумісності або ж не відповідності до загально прийнятих DVD стандартів. Крім цього в плеєрі є вбудований фільтр де-інтерлейсінга та інша смакота.
5) Nero Burning Rom - програма для запису CD / DVD дисків.
6) WinRAR - Кращий на сьогоднішній день архіватор, що дозволяє працювати з усіма існуючими на сьогоднішній день архівами.
7) UltraISO - Програма призначена для створення / редагування / конвертації з формату у формат, тощо. Образів CD / DVD дисків.
8) Diskeeper - програма-дефрагментатор призначена, як ви вже здогадалися, для дефрагментації жорсткого диска. Скажу по секрету - у мене два дефрагментатора - встановлений на жорсткому диску Diskeeper і завантажувальний диск Winternals Defrag Manager - бутовий компакт-диск, що дозволяє дефрагментувати системний диск в offline режимі - при завантаженні з цього CD стартує WindowsXP PE (практично повна, самостійна, ОС, яка знаходиться на цьому CD), після підйому якої запускається Defrag Manager, що дозволяє дефрагментувати всі системні файли на системному диску, доступ до яких під час роботи операційної системи просто неможливий.

IV Софт для відео (з розділу Must Have)
1) Кодеки
а) DV * - рекомендую використовувати MainConcept DVCPro 25/50 кодек. Хоч це і DVC кодек, але до його складу входить і професійний DV кодек.
б) AC3 ACM Decompressor - аудіо кодек який дозволяє не тільки прослуховувати і відтворювати відео з АС3 звуком, але і в деяких випадках імпортувати відео з АС3 Stereo або ж 2.1 звуком у відео редактори.
в) DivX --
г) XviD --
* У разі використання в якості програми для нелінійного монтажу Canopus EDIUS установка DV кодека не обов'язкова з огляду на те, що разом з програмою в систему інсталюється DV кодек від Canopus. При цьому варто звернути вашу увагу на те, що повноцінно цей кодек працює тільки в програмних продуктах від Canopus - у разі використання даного кодека в програмах сторонніх розробників в кінцеві DV - відео файли буде вставлений логотип Canopus.
** Примітка. Якщо ви використовуєте компресію тільки в DivX або XviD, наявність в системі друге, непотрібного в цьому випадку, кодека необов'язково, тому що вони відмінно відкривають (відтворюють) файли один одного. У випадку установки обох кодеків під час інсталяції потрібно зняти галочку з пункту відкриття собі подібних MPEG-4 файлів, в іншому випадку іноді це може призвести до виникнення конфлікту. Детальніше про встановлення DivX і XviD'а на одному комп'ютері мова піде трохи нижче.
*** Примітка. Даних аудіо / відео кодеків достатньо для перегляду 99.99% всіх DivX/MPEG-4 відео файлів.

2) Програми
а) Mark's DVD Bitrate Calculator - кращий на сьогоднішній день калькулятор бітрейта для створення MPEG-2 файлів. Бітрейт, як постійний, так і змінний, розраховується виходячи з дуже багатьох показників, таких як: яке буде меню DVD диска - анімоване чи статичне, і чи буде воно взагалі, тривалість сцен при анімованому меню, тощо. У якому форматі буде аудіодоріжка  вашого фільму (*. АС3, .* LPCM та ін), і її / їх бітрейт. При цьому відсоток помилки зведений до мінімуму. 
б) HandySaw DS 4 - HandySaw призначена полегшити працю монтажера, що працює на станції нелінійного монтажу. Для прискорення процесу оцифровки вихідний матеріал зазвичай захоплюється одним або декількома великими шматками, орієнтуватися в яких при монтажі (наприклад в Adobe Premiere) досить непросто. Замість одного довгого кліпу хотілося б мати набір коротких, кожен з яких містив би один план (від моменту включення запису до виключення). Саме це завдання і вирішує HandySaw DS 4 - програма для автоматичного розбиття відео на окремі сцени.
в) Video Inspector або ж G-Spot - дві ідентичні програми дозволяють дізнатися, якими аудіо / відео кодеками стиснутий відео файл і при необхідності вказують де ці кодеки можна скачати, в разі того, якщо в системі вони не встановлені.
г) VirtualDub MPEG-2 - як ви розумієте, VirtualDub реклами не потребує. Остання версія від Avery Lee з підтримкою MPEG файлів.
д) VirtualDubMod версії 1.4.13.1 - чому саме ця версія? На відміну від інших, як старших, так і молодших версією, вона вміє працювати з двома аудіо доріжками у відео файлах, підтримує *. waw, *. ac3, *. mp3 CBR та *. mp3 VBR аудіо, що дуже допомагає в разі переозвучки DivX/MPEG-4 відео файлів. Крім цього, якщо ви будете розрізати ваші avi-відеофайли за допомогою даної версії VirtualDubMod, то ніколи не помилитеся з розміром, з огляду на те, що він з точністю показує на скількох мегабайтній ділянці встановлений курсор на даний час (ця функція дуже корисна при розрізанні великих відео файлів і записати на стандартні 700мегабайтні болванки)
е) QuickTime Player - від корпорації Apple. Так само як і VirtualDub реклами не потребує

Для тих, у кого комп'ютер призначений як для відеомонтажу, так і для Інтернету, а так само і для інших цілей, таких як Office, іграшки та інше
1) Антивірус - На смак і колір товаришів немає. Що вибрати, NOD32, Касперский, Norton або Panda Antivirus - вибір цілком і повністю залежить тільки від вас. У мене ось уже кілька років стоїть NOD32 - маленький, зручний, практично непомітний.
2) Брандмауер, він же Firewall, він же міжмережевий екран - програма, що дозволяє запобігти вторгненню із зовні (з локальної мережі або ж всесвітньої павутини). Так само як і з антивірусом вибір того чи іншого брандмауера залежить тільки від вас.

Програми викачані, знайдені, куплені (потрібне підкреслити), перейдемо безпосередньо до установки і настройки ОС і супутнього ПО.

I Підготовка жорсткого  диска
1) Якщо жорстких диски два - один під все, другий під відео:
а) Розбиваємо системний диск на три і більше частини, залежно від ємності останнього. Я буду виходити з того, що диск у нас 80 Гб (бо менше вже не роблять)
- Диск C (Система, ПЗ) - 20 Гб - На цьому диску у нас буде перебувати тільки операційна система, а так само потрібне в роботі програмне забезпечення
- Диск D - 10 Гб (можна й менше - за вашим бажанням) - Диск для файлу підкачки (pagefile.sys), тимчасових (Temp і TEMP) файлів, Temporary Internet файлів і іншого сміття.
- Диск Е - 20 Гб - Іграшки, різного роду p2p програми (eMule, BitSpirit та ін)
- Диск F - 10 Гб - Мої Документи та інші потрібні вам файли (наприклад фотографії)
- Диск G - 20 Гб - Банк для зберігання футажів, музики в  wav і mp3, і тп.
б) Другий диск, який під відео, не розбиваємо зовсім - він у нас як єдине ціле, цілком і повністю буде відведений тільки під відео, при цьому неважливо якої він ємності - 80 Гб або 200 Гб
2) Якщо дозволяють фінанси, або ж жорстких диски три і більше (У випадку якщо комп'ютер призначений виключно під монтаж):
- Диск 1 - Система і софт.
- Диск 2 - розбитий на 10 і ХХ Гб
- 10 Гб - Файл підкачки, тимчасові файли, і іншої, є різне сміття
- Хха Гб - Документи та інші потрібні вам файли
- ХХб Гб - Банк.
- Диск 3 - тільки під відео
* Примітка. Якщо фінанси дозволяють, то порекомендую придбати окремий диск для зберігання футажів і музики.

Всі диски за допомогою Acronis Partition Expert або Partition Magic Форматуємо в NTFS. Розмір кластера ... Давайте спочатку зробимо маленький відступ і поговоримо про те, що ж таке кластер. Кластер це мінімальний розмір місця на диску (мінімальна одиниця розміщення інформації), яке може бути виділене файловою системою для зберігання одного файлу. Сам по собі кластер це клітинка, в якій зберігається інформація. Об'єднуються кластери в ланцюжка (chain), з яких насправді і складаються всі файли. Кластери можуть перебувати в різних місцях жорсткого диска, складаючи, тим не менше, сусідні ділянки одного і того ж файлу. Найменший файл, хоч в 1 байт довгою, все одно займає повний кластер. Тобто у випадку якщо у нас розмір кластера 4Кб або ж 32Кб, то реально цей файлик буде займати в 4 або навіть в 32 тисячі разів більше місця, ніж йому належить!
Взагалі розмір кластера це наріжний камінь у відеомонтаж - це палиця з двома кінцями. З одного боку, чим менший розмір кластеру, тим більше місця на диску ми зберігаємо, адже так? Але з іншого боку відеомонтаж це робота з файлами гігантських розмірів, адже ні для кого з нас не секрет, що одна година DV-відео займає близько 13-15 Гб дискового простору, а тому чим більше розмір кластеру, тим менше кластерів наш файл буде займати , а отже буде і менш фрагментований. Тут варто пояснити що таке фрагментація - фрагментація, це коли одна частина файлу записана на початку диску, друга в середині, а третій в кінці, що помітно знижує швидкість зчитування, так як голівці жорсткого диска доводиться тричі перестрибувати між розділів диску.
Розмір кластера в NTFS задається при форматуванні вінчестера, а також, при конвертації FAT32 розділу в NTFS за допомогою вбудованої в XP утиліти convert, при цьому у випадку використання вбудованих засобів Windows розмір кластера завжди буде 512 байт (винятком є форматування жорсткого диска від операційної системи - тільки у разі форматування з під Windows вона (ОС) дозволить вам задати або змінити розмір кластера). Це ще один аргумент на бік використання Acronis Partition Expert і Partition Magic. Я рекомендую зупинитися на розмірі кластера в 4 Кб. Чому? Незнаю, напевно це сила звички і крім цього, саме цей розмір стоїть за умовчанням в Acronis Partition Expert. До речі, Acronis Partition Expert дозволяє змінити розмір кластера, при цьому в разі вибору опції Змінити розмір кластера програма сама все розрахує і видасть таблицю порівняння в якій буде вказано скільки саме місця ви втратите при тому чи іншому розмірі кластера на вибраному вами диску.

II Установка операційної системи
Диск відформатовано, після довгих коливань обраний розмір кластеру, так що пора встановлювати операційну систему. Само-собою це у нас буде WindowsXP Professional, а от SP-1 або SP-2 вибирати вам. Надеюсь, что после вышенаписанных доводов в самом начале вы сделаете правильный выбор ;-).
Установка ОСи под монтаж или под офис ничем не отличается – единственная оговорка в нашем случае это то, что ненужно делать форматирование, так как диск у нас уже отформатирован.
Про unattended установку (не задающую вопросов) я писал год назад в этом топике.
Если у вас только SCSI или SATA диски, которые WindowsXP не видит в момент установки, стоит заранее позаботиться о заветной дискетке с драйверами и не забыть нажать на F6 когда ОС вас об этом попросит на самом раннем этапе инсталляции, еще до появления EULA и прочих вопросов. Если же говорить о SATA дисках предназначенных только для монтажа, то устанавливать драйвера для них на этом этапе совсем не обязательно, так как это можно сделать и после установки операционной системы.

III Настройка операционной системы
Операционная система установлена, первый запуск системы – часть устройств опознано, часть всё ещё нет – устанавливаем драйвера для
Материнской платы
Видеокарты
SCSI и SATA дисков
Периферии
При этом если по окончании установки требуется перезагрузка, то делаем ее, а не откладываем на потом, так как во многих случаях программа установки прописывает в системном загрузчике единоразовое выполнение продолжения инсталляции после перезагрузки системы, а если перезагрузка с продолжением требуется нескольким приложениям, то они попросту могут стереть значения друг друга.
В случае если вы пользуетесь программным обеспечением для работы которого необходимо наличие Microsoft NET Framework, например если вы используете в качестве программы для монтажа Sony Vegas, то незабудьте установить и ее. При этом от сея добавлю, что NET Framework я устанавливаю в первую очередь, так как считаю ее неотъемлемой частью операционной системы, а посему для меня это как бы доустановка Windows.
Если вы все-таки являетесь поклонником «русской» версии ОС Windows незабудьте поставить русский языковой пакет (MUI), перезагрузиться и сменить язык интерфейса на привычный вам, русский.
Драйвера установлены, все устройства опознаны переходим к… исследованию операционной системы на ошибки и недочеты. На что стоит обратить внимание, так это на то, правильно ли распознала операционная система наши жесткие диски. Для этого заходим в
Пуск (Start) > Панель Управления (Control Panel) > Система (System)
После чего откроется диалоговое окно Свойства Системы (System Properties)
Перейдите на закладку Оборудование (Hardware) и нажмите на Диспетчер устройств (Device manager). Попав в диспетчер устройств раскройте IDE/ATA ATAPI controllers, а затем дважды нажмите на Primary IDE Channel (или же на название вашего ATA контроллера), в открывшемся окне перейдите на закладку Дополнительные параметры (Advanced Settings) и внимательно посмотрите на то, какое значение стоит в окне Режим передачи (Transfer mode). Должно стоять, как показано на рисунках, DMA, если доступно (DMA, if availability). После проверки Primary IDE Channel также проверьте и Secondary IDE Channel. Если в окне вместо DMA, если доступно (DMA, if availability) стоит только PIO (PIO only), то вам необходимо проверить настройки BIOS’а вашего компьютера – включен ли там режим DMA, ибо диски распознаются неверно, что заранее снижает скорость передачи данных.
 
Подивилися, перевірили, чи все в порядку? Тоді перейдемо безпосередньо до настройки і тонкого тюнингу операційної системи.
IV Основна оптимізація системи за допомогою вбудованих можливостей Windows
1) Відключаємо індексацію на всіх жорстких дисках.
Для цього заходимо у Мій Комп'ютер (My Computer), натискаємо правою кнопкою мишки на кожному з жорстких дисків і знімаємо галочку з пункту Дозволити індексування диска для швидкого пошуку (Allow Indexing Service to index this disk for fast file searching)
 
 
 Так само слід відключити і компресію, якщо раптом ви колись вирішили нею скористатися.
Багато хто скаже, навіщо відключати індексування, якщо воно ніби за замовчуванням вимкнено? А ви зніміть галочку і подивіться що буде відбуватися - звідси і питання, навіщо Windows робить зворотну операцію з файлами, коли індексування відключено? На мою скромну думку краще перестрахуватися, ніж вірити тому, що говорить операційна система. Сама процедура займе якийсь час, в залежності від ємності жорстких дисків та обсягів файлів що знаходяться на них . Якщо в процесі деіндексування Windows повідомить про те, що немає доступу до такого-то файлу натисніть на Skip All (Підтвердити всі) - просто це системні та приховані файли, доступ до яких неможливий.
2) Відключаємо відновлення системи на всіх дисках
Багатьох новачків ця заява повалить в шок ... Навіщо відключати відновлення системи??? А якщо в мене ... Не переживайте на випадок «А якщо у мене», справа ось у чому - на скільки б не хвалила корпорація Microsoft своє відновлення системи, на жаль коректно відновити системний реєстр воно не може і не вміє, максимум що робить відновлення системи , так це слідкує за цілісністю системних файлів (які ви й самі можете перевірити в будь-який момент запустивши команду sfc.exe / scannow). При цьому під час постійного стеження і створення точок відновлення після кожної (!) Свіжовстановлені програми або «критичне» оновлення потребує все більше і більше ресурсів, що безсумнівно позначається на швидкодії операційної системи в цілому. Отже, Відключаємо відновлення системи. Для цього йдемо по вже знайомому шляху
Пуск (Start)> Панель Управління (Control Panel)> Система (System)
Після чого відкриється діалогове вікно Властивості Системи (System Properties)
* До речі, один з найкоротших шляхів до властивостей системи це натиснути правою кнопкою мишки на значку Мій Комп'ютер (My Computer) на робочому столі і вибрати Свойства (Properties) або ж скористатися комбінацією клавіш Win + Break
Потрапивши у вікно Властивості Системи (System Properties) перейдіть на закладку Відновлення системи (System Restore) і позначте пункт Вимкнути відновлення системи на всіх дисках (Turn off System Restore on all drivers). Після відключення відновлення системи може знадобитися перезавантаження.
3) Переносимо файл підкачки на диск D
У Властивості Системи (System Properties) перейдіть на закладку Додатково (Advanced) і натисніть кнопку Параметри (Settings) у розділі Швидкодія (Performance), відкриється вікно Параметри швидкодії (Performance Options). У цьому вікні перейдіть на другу закладку - Додатково (Advanced) і в самому низу, в розділі Віртуальна пам'ять (Virtual memory), натисніть Змінити (Change) і ви побачите, на якому диску знаходиться (за замовчуванням на С) ваш файл підкачки і його величину в Мб.
* Зверніть увагу на мінімальний та максимальний розмір файлу підкачки. Мінімальний розмір в півтора рази перевищує розмір встановленої в комп'ютері пам'яті (RAM), а максимальний перевершує її в три рази. Не подумайте, що це з чиєїсь примхи операційна системи вибирає, якого розміру їй файл підкачки створювати, так як співвідношення 1,5 х3 є заявленими значеннями Корпорації Microsoft, тому при перенесенні файлу підкачки з диска С на диск D, рекомендую розміри не міняти , а лише змінити його місце розташування.
Отже, мишкою виділяємо диск D, після чого відзначаємо опцію Особливий розмір (Custom size) і в віконцях Оригінальний розмір (Initial size) і Максимальний Розмір (Maximum size) вписуємо значення ідентичні тим, що стоять на диску С. Після того, як розміри зазначені тиснемо на Поставити (Set). Після того, як файл підкачки на диску D задано необхідно відключити файл підкачки, який створюється на диску C. Для цього виділяємо мишкою диск C і відзначаємо опцію Без файлу підкачки (No paging file) і тиснемо на Поставити (Set).

Переглядів: 1814 | Додав: step | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Статистика


Онлайн всйого: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0