АВЕРС-ФІЛЬМ
РЕАЛЬНЕ УКРАЇНСЬКЕ ВЕСІЛЛЯ

Форма входу

Головна » 2010 » Лютий » 3 » Настройка ПК для перегляду High Definition фільмів
8:21 AM
Настройка ПК для перегляду High Definition фільмів

Настройка ПК для перегляду High Definition фільмів (1080p / 1080i / 720p) (редакція від 06.07.2008г)
Необхідна конфігурація ПК для перегляду High Definition фільмів з HDD (вінчестери):
Процесор: не нижче ніж Intel Pentium 4, або AMD Athlon, за швидкодією не гірше ніж Intel P4;
Відеокарта: ATI Radeon 128Mb і вище, або NVIDIA GeForce 128Mb і вище;
Оперативна пам'ять: DDR 512Mb і вище;
Накопичувач: DVD-ROM будь-який;
Монітор: Кінескопні 17 "і вище, або LCD 17" і вище;
Другий дисплей: плазменная або LCD панель, проекційний телевізор, або проектор.
Кабель для другого дисплея: цифровий DVI-HDMI

Якщо у Вас комп'ютер гіршої конфігурації, ніж вказано вище, то під час перегляду HD фільмів (і тестових фрагментів фільмів з цього сайту), особливо у форматах H264, VC-1 (WVC1), MPEG2 - можуть спостерігатися такі проблеми: ривки, загальмованість відеозображення, розсинхронізація відео і звуку, погана якість відео, невідповідне реальному якості цих фільмів.

Отже, припустимо, що комп'ютер у Вас відповідає зазначеним вимогам, і встановлена операційна система Windows-XP.
Якщо ж у Вас встановлена операційна система Windows Vista, то можливо не всі розділи даної інструкції Вам вдасться виконати, ми не даємо консультації з приводу установки системи Vista, у нас не було досвіду з настроювання цієї операційної системи.

Ви можете використовувати будь-плеєри і будь-які декодери з будь-якими установками, і скоріше за все, якісь HD файли будуть де-не-як у вас програватися.
Але для максимальної якості та максимальної швидкодії - ми настійно рекомендуємо використовувати описану нижче непросту інструкцію з настройки ПК для перегляду High Definition фільмів.

Ви повинні встановити на ПК такі необхідні програми, і налаштувати їх як описано нижче:

1) Перевіряємо що у вас встановлений Service Pack 1 або Service Pack 2
заходимо в Пуск> Налаштування> Панель керування> Система> Загальні
і переконуємося що встановлено Service Pack 1, як показано на цій картинці або Service Pack 2 як показано на цій картинці
2) Викачуємо і встановлюємо останній пакет драйверів для своєї відеокарти:

ATI Radeon 
NVIDIA GeForce 


3) переконуємося що у нас коштує DirectX не нижче версії 9.0с - натискаємо Пуск> Виконати> набираємо з клавіатури команду dxdiag і бачимо таку картинку
Якщо не запускається dxdiag, можливо у вас дуже рідкісний випадок - не встановлений DirectX, його можна завантажити і встановити звідси.

4) Оскільки ми будемо програвати відео з використанням апаратного прискорення 3D частиною відеокарти, то важливо правильно налаштувати 3D і відео настройки драйвера відеокарти.
Заходимо у властивості відеокарти і встановлюємо такі режими (на прикладі ATI):
заходимо в Catalyst Control Center>
> 3D> Standard Settings> ставимо галочку "Use custom settings"
> 3D> Anti-Aliasing> ставимо галочку "Use application settings"
> 3D> Adaptive Anti-Aliasing> знімаємо галочку з "Enable Adaptive Anti-Aliasing"
> 3D> Anisotropic Filtering> ставимо галочку "Use application settings" + ставимо галочку "High Quality AF"
> 3D> Catalyst A.I. > Знімаємо галочку з "Disable Catalyst AI" + Переміщаємо повзунок вправо до значення "Advanced"
> 3D> Mipmap Detail Level> переміщаємо повзунок вправо до значення "Quality"
> 3D> All Settings> прокрутити вниз> Wait for vertical refresh> переміщаємо повзунок вліво до значення "Always Off"
> 3D> More Settings> ставимо галочку "Enable geometry instancing" + ставимо галочку "Triple buffering" (інші пункти - не чіпаємо, залишаємо як є)
> Video> Video Quality> вибираємо режим "Weave (no deinterlacing)" - дєїнтерлейсинг у нас буде робитися окремими декодерами.

Якщо у вас відеокарта NVIDIA GeForce, то знаходимо аналогічні за змістом пункти в її драйвери, і встановлюємо їх аналогічно описаному вище, керуючись міркуваннями, що треба:
відключити анізотропних фільтрацію, відключити вертикальну синхронізацію, відключити дєїнтерлейсинг.

5) K-Lite 3.9.5 Full - Пакет декодерів, кодеків і утиліт. У ньому ж всередині знаходиться потрібний нам плеєр Media Player Classic 6.4.9.1, а також пакет декодерів FFDSHOW-1980.
Якщо у Вас вже встановлено пакет K-Lite іншою версією, то його треба попередньо видалити (деінсталювати через Панель Управління).
Викачуємо пакет K-Lite 3.9.5 Full, запускаємо його установку, і вибираємо його пункти згідно з червоних стрілок, як вказано на цих картинках:
а) Select Components, як показано на цій картинці
б) Select Additional Tasks, як показано на цій картинці
При цьому встановляться потрібні нам декодери, в тому числі пакет FFDSHOW, а також встановиться потрібний нам плеєр Media Player Classic 6.4.9.1, через який ми будемо програвати будь-які HDTV фільми.

6) ffdshow-hdtv.net.ua.reg.zip - архів з файлом правильних налаштувань FFDSHOW.
Викачуємо архів ffdshow-hdtv.net.ua.reg.zip, і запускаємо з нього файл ffdshow-hdtv.net.ua.reg, з'явиться віконце з питанням "Ви дійсно хочете додати ... до реєстру?", Натисніть "Так" .
При цьому FFDSHOW буде автоматично налаштований на кращі установки. Після цього в FFDSHOW нічого самому налаштовувати і змінювати не потрібно!
Установки, прописані у файлі ffdshow-hdtv.net.ua.reg, забезпечать нам декодування пакетом FFDSHOW:
а) відео форматів: XviD, DivX (версій 3,4,5,6), WMV, H264, VC-1
б) звуку форматів: MP2, MP3, AC3, DTS, AAC.
А декодування відео у форматі MPEG2 - у нас буде забезпечуватися зовнішнім окремим комерційним декодером BitControl MPEG Video Decoder v.2.1, який описаний нижче.

Тепер про всяк випадок перевіримо, що установки, прописані у файлі ffdshow-hdtv.net.ua.reg коректно прописалися в системі:

Заходимо в K-Lite> FFDShow> Video Decoder Configuration, і перевіряємо правильно прописано установки відео:
а) Codecs - відповідно до цієї картинки
б) Decoder Options - відповідно до цієї картинки
в) Queue & misc - відповідно до цієї картинки
г) Output - відповідно до цієї картинки

Заходимо в K-Lite> FFDShow> Audio Decoder Configuration, і перевіряємо правильно прописано установки аудіо:
а) Codecs відповідно до цієї картинки
б) Mixer відповідно до цієї картинки
в) Output відповідно до цієї картинки
При поточних наших установках звук мікшується в 2-канальний Dolby Surround / ProLogic, при цьому досягається об'ємний соковитий звук на стереоколонки і навушниках. А якщо у вас акустика 5.1, то треба зайти в K-Lite> FFDShow> Audio Decoder Configuration> Mixer і вибрати "3/2/1 - 6 channels" замість "Dolby Surround / Prologic".

7) BitControl MPEG Video Decoder v.2.1 - комерційний (платний) декодер MPEG2 від німецької фірми BitCtrl Systems GmbH, з апаратним прискоренням декодування і дєїнтерлейсинга MPEG2. За результатами нашого тестування він переміг за якістю відео та дєїнтерлейсинга такі декодери як libavcodec, libmpeg2, Cyberlink, Elecard, Mainconcept, Nero, Gabest та інших. Тому ми рекомендуємо саме його.
Отже, завантажуємо цей декодер, запускаємо його інсталяцію, при виборі компонентів в процесі установки: знімаємо галочку з пункту "Audio Decoder" - він нам не знадобиться, і в наступному вікні НЕ ставимо галочку на пункті "DirectX Video Acceleration (DXVA)", краще цей режим не включати, він дає деякі глюки. Встановлений декодер буде повністю працездатний невеликий проміжок часу, а потім зажадає ліцензійний ключ. Ви можете або купити його на сайті виробника декодера за 14.95 EUR тут, або ми можемо вислати вам безкоштовно по e-mail куплений нами ліцензійний ключ, за умови, що ви наш клієнт, і оплачуєте нам замовлення на MPEG2-HD фільми. Після установки декодер треба буде ще налаштувати, як буде описано нижче в пункті 10.

8) CoreAVC Pro 1.3 - декодер відео формату H264 (AVC1, x264, Nero Digital). Це найшвидший декодер у світі для цього формату, але на жаль така висока його швидкодія досягається засчет кілька більш розмитою, менш деталізованої картинки. Тому ми його будемо включати цей декодер тільки в тих випадках, коли більш якісний декодер libavcodec з FFDSHOW буде гальмувати в якомусь конкретному H264 фільмі (скоріше за все, у фільмах H264 1080p).
Якщо у вас вже стоїть інша версія Core AVC Pro, то видаліть її (деінсталюйте) через Панель Управління.
Викачуємо архів CoreAVC-Pro_1.3.zip. Створюємо папку C: \ Program Files \ CoreAVC_1.3 \. Розпаковуємо архів у папку, потім заходимо туди, там будуть файли: CoreAVCDecoder.ax / install.cmd / uninstall.cmd. Запускаємо файл install.cmd, після чого цей декодер буде прописаний в системі, залишиться його тільки налаштувати, як буде описано нижче в пункті 10.

9) Налаштування фільтрів (декодерів) - утилітою GSpot v.2.70a:
Запускаємо утиліту GSpot v.2.70a з пакету K-Lite, вона знаходиться в Пуск> Програми> K-Lite Codec Pack> Tools> GSpot Codec Information. Чекаємо на 10 секунд, поки GSpot "всосет" в себе близько 300 встановлених в ПК фільтрів, кодеків, декодерів, і після того, як побачите в Video> Status> Ready (xxx codecs loaded), заходимо в System> List Codecs and Other Filters. Побачимо велику таблицю встановлених кодеків і фільтрів. Клацаємо один раз лівою кнопкою мишки на заголовок колонки Name, після чого назви в цій колонці Розсортуйте за алфавітом, і нам буде зручно знайти потрібні нам фільтри для їх налаштування, виглядати це буде приблизно так як на цій картинці.

Визначаємо пріоритети використання декодерів - ставимо курсор мишки на потрібний нам фільтр у колонці Name, натискаємо на цьому фільтрі правою кнопкою мишки, і вибираємо Set Filter Merit, і там вибираємо значення для конкретного декодера згідно зазначених нижче таблиць.

Якщо не можете знайти в GSpot конкретний фільтр з даних таблиць, значить він у вас не встановлений, пропустіть його.

Відключаємо такі фільтри - ставимо їм MERIT_DO_NOT_USE (0x200000) - низький пріоритет, як показано на цій картинці:

ТАБЛИЦЯ 1

Включаємо такі фільтри - ставимо їм MERIT_PREFERRED (0x800000) - високий пріоритет, як показано на цій картинці:

ТАБЛИЦЯ 2


10) Налаштовуємо декодери:
Запускаємо знову утиліту GSpot аналогічно попереднього пункту.
а) Ставимо курсор мишки на фільтр CoreAVC Video Decoder, правою кнопкою миші клацаємо на ньому і вибираємо Property Sheet, потрапляємо у вікно налаштування декодера, і встановлюємо там всі пункти уважно як на цій картинці, після чого треба натиснути ОК.
б) Ставимо курсор мишки на фільтр bitcontrol ® MPEG Video Decoder, правою кнопкою миші клацаємо на ньому і вибираємо Property Sheet, потрапляємо у вікно налаштування декодера, там заходимо в закладку Preferences, і встановлюємо там всі пункти уважно як показано на цій картинці. Особливо відзначимо, що потрібно буде перенесесті вручну на перше місце значення YV12 у графі Normal, і YV12i у графі Interlaced. Після того, як встановите всі пункти згідно картинки, треба натиснути Save Defaults, а потім натиснути ОК. Якщо забудете натиснути Save Defaults, то установки не запам'ятаються!

11) mplayerc.ini.zip - архів з файлом правильних налаштувань плеєра Media Player Classic.
Викачуємо архів, і розпаковуємо з нього файл mplayerc.ini в папку c: \ Program Files \ K-Lite Codec Pack \ Media Player Classic \, перезапісивая його замість старого файлу mplayerc.ini, що там вже є.
Після цього заходимо в Media Player Classic> View> Options> Player> Formats> натискаємо кнопку All, потім натискаємо кнопку OK. При цьому виберуться всі формати відео і звуку, і вони потім будуть відкриватися і програватися через Media Player Classic, при подвійному натисканні мишкою на будь-який аудіо-відео файл.
Перевіряємо правильно прописано установки Media Player Classic згідно цих картинок: аудіо + фільтри + вивід відео - дивимося уважно на всі пункти картинок.
Якщо щось не відповідає даним картинок - ще раз повторно файл mplayerc.ini з нашого сайту, в крайньому випадку поставте вручну установки згідно з картинок.

12) Перевіряємо реальну працездатність налаштованих нами фільтрів в системі під час програвання фільмів різного типу.

а) Перевіряємо іконки декодерів, сплітера і плеєра в треї Windows-XP згідно таблиці:
При програванні фільмів MKV, MP4 - повинні виводитися в треї Windows-XP такі іконки як показано на малюнку праворуч>>>

При програванні фільмів AVI - не буде виводитися іконка:
Haali Media Splitter

При програванні фільмів WMV - не будуть виводитися іконки:
Haali Media Splitter і FFDSHOW audio decoder

При програванні фільмів MPEG2 MPG, MPEG2 TS, MPEG2 M2TS
- Не буде виводитися іконка: FFDSHOW video decoder


б) Запускаємо фільми різних типів відповідно до таблиці, наводимо мишку на іконку Media Player Classic в треї, натискаємо на ній правою кнопкою мишки, і в меню плеєра наводимо курсор на пункт Filters, при цьому вміст пункту Filters повинно відповідати даним таблиці:
 
Формат контейнера і кодеків Активні фільтри під час програвання фільмів різних форматів
AVI: XviD + AC3
AVI: DivX + AC3
AVI: WVC1 + AC3
AVI: WMV3 + AC3
AVI: x264 + AC3
MKV: H264 + AC3
MKV: AVC1 + AC3
MKV: WVC1 + AC3
MP4: H264 + AAC
MPG: MPEG2 + AC3
TS: MPEG2 + AC3
WMV: WMV3 + WMA

Якщо щось не відповідає, значить ви щось недонастроілі, треба ще раз перевірити уважно з самого початку всі пункти нашого опису настроювання ПК.

Примітка-1:
Якщо у фільмі декілька звукових доріжок, то перемикання між ними можна здійснювати через Media Player Classic таким чином:
а) в AVI файлах - в Filters через пункт Audio Switcher.
б) в MKV, MP4, MPG, TS файлах - в Filters через самий нижній пункт меню з назвою програється файлу.

Примітка-2:
Якщо у фільмах з відео H264 декодер Libavcodec з FFDSHOW буде гальмувати (скоріше за все у фільмах H264 1080p), то можна підвищити швидкість декодування H264, зосередившись на більш швидкий, але менш якісний декодер CoreAVC Pro 1.3.
Перемикання з Libavcodec на CoreAVC Pro робиться так:
заходимо в K-Lite> FFDShow> Video Decoder Configuration> Codecs, і перемикаємо для формату H.264/AVC значення з libavcodec на disabled як показано на цій картинці, при цьому відключиться декодер H264 libavcodec з FFDSHOW, і запрацює декодер H264 CoreAVC Pro. При працюючому декодері CoreAVC Pro список активних фільтрів під час програвання фільму з відео H264 буде такою, як на цій картинці.
А після перегляду такого фільму перемикаємо назад на libavcodec, тому що він по якості краще ніж CoreAVC Pro.

Тепер налаштування вашого ПК завершена, і можна переглянути Тестові фрагменти Full HD-фільмів.



Першоджерело: www.hdtv.net.ua
Переглядів: 3684 | Додав: aversfilm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Статистика


Онлайн всйого: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0